Sådan tager du et vekselfodbad

Vekselfodbade giver varme i kroppen og stimulerer menneskets egen varmeproduktion.

Til et vekselfodbad skal du bruge:

  1. To spande, som fødderne kan komme ned i, og hvor vandet kan nå op til midt på underbenene.
  2. Helst et termometer og et stopur.
  3. En kedel med kogende vand.
  4. Badehåndklæder.
  5. Et veludluftet og varmt rum.
  6. Evt. salvie-te

Sådan tilbereder du vekselfodbadet:

Hæld ca. 38°. varmt vand i den første spand – heri kan du tilsætte f.eks. 1 liter salvie-te.

Hæld koldt vand i den anden spand. Husk, det er vigtigt, at vandet i begge spande kan nå op til midt på underbenene. Det er altså ikke kun fødderne, der skal i vandet.

Hav en kedel med kogende vand stående ved siden af spandene, inden du går i gang med badet. Kontrollér med termometer eller albuerne, om det varme vand har en passende temperatur.

 

Sådan tager du vekselfodbadet:

Start med at sætte benene i spanden med det varme vand i ca. 4 min. Sæt dernæst fødderne over i det kolde vand i 10-30 sek.

Mens fødderne er i det kolde vand, kan man gøre det varme vand yderligere varmt ved at hælde kogende vand i spanden. Sørg for at røre lidt rundt i vandet, så varmen fordeles (ikke over 41°).

Tag dernæst fødderne over i det varme vand i 4 min.

Slut af med 10-30 sek. i det kolde vand.

 

Afslutning:

Stryg vandet af fødderne med håndfladerne – kun fodsålerne tørres helt. Vikkel så fødderne og anklerne stramt ind i hvert sit badehåndklæde. Når man vikler stramt, opstår der et tryk på huden, som virker beroligende på nervesystemet.

Hvil dig herefter i 15 min. og tænk på noget behageligt og forsøg at glemme alle problemer og stress. Læg mobilen fra dig.

Det kan være en god idé, at det er en anden person, som giver dig badet. Det er en god måde at give og modtage omsorg på.

NB. Vær forsigtig med vekselfodbade, hvis du lider af åreknuder, åre- eller nervebetændelse eller andre akutte betændelser i benene. Vær opmærksom på, at du kan blive svimmel, når du rejser dig fra badet!

Man skal lige overvinde sig selv for at komme i gang med badene, men gør man det, opdager man snart, hvor behageligt og effektivt (og let) det er at gennemføre. Man får en dejlig behagelig varme i kroppen længe efter.

 

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.